איך מכינים חמאת קנאביס

אחת הדרכים לצרוך קנאביס היא דרך מערכת העיכול. דרך זו מועדפת בעיקר על אנשים שמתקשים לעשן או לאדות, אנשים שלא רוצים מאפרות וריח של עשן בבית, ואנשים שעורכים מסיבות ואוהבים להפתיע את אורחיהם: חמאת קנאביס היא פשוטה להכנה ויכולה להוות בסיס למגוון רחב של מנות.

רכיבים:

10 גרם פרחי קנאביס

200 גרם חמאה ללא מלח

1 כוס מים

בד חיתול או בד גזה לבישול

 

אופן ההכנה:

מומלץ להכין ג'וינט לפני תחילת התהליך. כי זה הולך להיות ארוך:.

השלב הראשון נקרא דה-קרבוקסילציה, זה אחד מאותם תהליכים שהרבה יותר פשוט לעשות אותם מאשר להגיד את שמם. זה תהליך חימום שמפעיל את התרכובות הפסיכואקטיביות של הקנאביס.

כך עושים דה-קרבוקסילציה:

מחממים תנור ל-110 מעלות צלסיוס, מעבירים לטורבו, אם יש, כדי שהחום יתפזר באופן שווה.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומפזרים עליה את פרחי הקנאביס לאחר שנטחנו בגריינדר לאבקה.

מכסים את תבנית האפייה בתבנית נוספת או בנייר כסף.

מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות, כל 15 דקות מערבבים את האבקה בתבנית.

מוציאים מהתנור ונותנים לאבקה להתקרר כשהתבנית עדיין מכוסה.

בכך מסתיים תהליך הדה-קרבוקסילציה, ואנחנו מבטיחים לא להשתמש במילה הזו יותר לעולם.

 

מחממים את החמאה והמים בסיר על הלהבה הקטנה ביותר, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מוסיפים את אבקת הקנאביס ומערבבים קלות.

מכסים את הסיר ומבשלים במשך 6 שעות, עם בחישה כל חצי שעה. (יש להקפיד לבדוק שהחמאה לא רותחת ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מים)

בשלב הזה מומלץ להדליק את הג'וינט שהכנו בהתחלה.

בתום הבישול מורידים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר כ-5 דקות.

יוצקים את התערובת שבישלנו דרך מסננת בד החיתול או הגזה לתוך קערה וממתינים שכל הנוזלים יגיעו לקערה. מועכים את העיסה שנותרה מעל החיתול, כדי לנצל כל טיפה לתוך הקערה, ולאחר מכן זורקים את העיסה.

מכסים את הקערה עם הנוזלים ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות עד שתתקשה החמאה.

לאחר שהחמאה נפרדת מהמים, שולים את החמאה בעזרת מזלג או מרית ושופכים את המים מהקערה.

החמאה מוכנה, ויכולה להיות תוספת כמעט לכל דבר: עוגיות, פופקורן, בראוניז, וכו'…

אפשר להחזיק מספר שבועות במקרר, ועד חצי שנה במקפיא.

יש להפקיד להחזיק הרחק מהישג ידם של ילדים.

שיהיה בתיאבון ולבריאות.

שתף את הכתבה

כתבות נוספות

תמצית הסיפור של תעשיית השמנים