שם טוב לשמן טוב

תמצית הסיפור של תעשיית השמנים

לא לכולם מתאים לעשן קנאביס. מטופלים רבים סובלים ממחלות ריאות שלא מאפשרות להם להכניס עשן, מטופלים אחרים הפסיקו לעשן סיגריות לפני שנים רבות ולא רוצים את האתגר של להתמודד עם עישון מחדש. מטופלים אחרים, מעולם לא עישנו סיגריה בחייהם, ולא חושבים שזה הזמן להתחיל, מטופלים דתיים אשר לא יכולים לעשן בשבת ומטופלים ערבים שלא יכולים לעשן ברמדאן, כל אלה נזקקים לפתרון אחר בצריכת הקנאביס שלהם.

כיוון שבישראל מותר לשווק קנאביס אך ורק בתפרחות או בשמנים, אנשים שלא רוצים לעשן – זה מותיר להם רק את השמנים.

מהו שמן הקנאביס?

בקבוקון שמן הקנאביס שאתם קונים בבית המרקחת מכיל 10מ"ל ומשתווה מבחינת המרשם ל-10 גרם תפרחת קנאביס. והוא מורכב מריכוז גבוה מאוד של קנאבינואידים שמדולל בשמן מאכל (שמן זית, זרעי ענבים, וכו') כדי להתאים למינונים בהתאם לקטגוריות משרד הבריאות. כיוון שהשמן מיוצר במעבדות, ניתן להגיע לדיוק מיטבי במינון, מה שלא אפשרי בתפרחת. תפרחת בקטגוריה T20 יכולה לנוע בין 16 ל-24 אחוזי THC, מה שלא יכול לקרות בשמנים.

חשוב לציין כי ספיחת שמן הקנאביס לא מתבצעת דרך הקיבה כי אם דרך ריריות החך. ספיחה דרך הקיבה היא הרבה יותר איטית ופחות מבוקרת מזו דרך ריריות החך, אבל ספיחה דרך הריאות היא המהירה ביותר.

את שמן הקנאביס צריך לטפטף מתחת הלשון ולהשאיר בפה מבלי לבלוע ככל שניתן. עקב קושי של מטופלים רבים לעמוד בהנחיה מפאת הטעם, יצרנים מסוימים מוסיפים חומרי טעם  לשמנים שלהם. לא לכולם זה מתאים, ולא על כולם זה פועל בצורה אחידה.

שוק שמני הקנאביס מהווה פחות מ-15% מכלל תעשיית הקנאביס הרפואי. יש בו מספר מותגים ומספר יצרנים קטן באופן משמעותי מאשר בשוק התפרחות, ועל כן המחירים הם פחות גמישים, ובתי המרקחת פחות נוטים למכור אותם במחירי מבצע.

שתף את הכתבה

כתבות נוספות

תמצית הסיפור של תעשיית השמנים